Tapaskager med lemon eller hindbærcurd
Fornyelse til kransekagen
Tapaskager bagt med ODENSE Kranse XX, overtrukket med mørk chokolade og toppet med lemon- eller hindbærcurd og et drys marcipancrumble.
Ingredienser
- 950 g ODENSE Kranse XX - 1 kg
- 380 g Sukker
- 133 g Past. æggehvider
- 900 g Lemoncurd eller
- 900 g Hindbærcurd
- 1200 g ODENSE Mørk Chokolade 55% - 200 g
- 150 g Marcipancrumble med rørsukker
Sådan gør du
Kranse XX og sukker røres sammen og æggehvider tilsættes lidt ad gangen.
Kransekagemasse vejes af på 20 g og trykkes ned i Silikoneform til tapaskager Ø40 mm.
Bages ved 200 grader i ca. 12 min.
Frys kagerne i formen og vend dem ud i frossen tilstand.
Lemon- eller hindbærcurd (12 g pr. kage)
Se grundopskrifter.
Marcipancrumble
Se grundopskrift.
Samling
Mørk chokolade tempereres.
De optøede tapaskransekager sættes på ODENSE Æggedypper og dyppes i chokoladen, så sider dækkes men ikke toppen.
Vend straks æggedypperen og lad chokoladen dryppe ned, så der dannes "nedadvendte spidser" i chokoladen.
Hjælp gerne til med en finger for at trække chokoladen i længere "spidser".
Lad chokoladen hærde, og træk forsigtigt tapasstykkerne af æggedypperen.
Fyld tapasstykkerne med lemon- eller hindbærcurd og pynt med marcipancrumble, ca. 2 g pr. stk.
Tip
Kan sælges til alle anledninger året rundt.
Sælg tapaskagerne i ODENSE Sort Rudeæske med indlæg til 9 stk., i ODENSE Tinæske til 18 stk. eller enkeltvis fra fad/disk.