Nytårskransekage - Mandelstang
Årets nytårskransekage er en klassisk mandelstang, hvor smagen af den naturlige gode råvare ”mandler” er i fokus.
Ingredienser
- 2000 g ODENSE Kranse XX - 5 kg
- 800 g Sukker
- 300 g Past. æggehvider
- 300 g ODENSE Mandelflager - 1 kg
Sådan gør du
Mandelflagerne fordeles i en kantplade. Kransekagemassen sprøjtes ud med stor, rund tylle ovenpå mandelflagerne i pladens længde. Stangen deles i 3 til 4 lige store stykker, de rulles i mandelflagerne og stilles på bageplade. Mandelstængerne rettes op med ODENSE Kransekageopretter, så de får en trekantet form.
Stængerne bages ved 230°C grader i ca. 10-11 min.
Efter afkøling kan bunden dyppes i chokolade og stængerne stilles på frost.
Tip
Ved opbevaring på frost skal stængerne pakkes ind i tætsluttende emballage, så de ikke suger for meget fugt og bliver for bløde i konsistensen.