Kransekagehjerter og kugler
Kransekagehjerter med fyld til alle anledninger, fx til Valentins dag, Mors dag, fødselsdag, til Pinse og studenterfesten eller som en sød fristelse til jul og nytår.
Ingredienser
Kransekagemasse
- 2500 g ODENSE Kranse XX - 5 kg
- 1000 g Sukker
- 375 g Past. æggehvider
- 400 g ODENSE Overtræk Mørk RA/MB - 1 x 2,5 kg
Kransekagekugler til fyld (ca. 100 stk.)
- ODENSE Overtræk Hvid - 1 x 2,5 kg
- Pistacienødder
- Kakaonibs
- ODENSE Bronze Støv - 5 g
- ODENSE Frysetørret hindbær 15 g
Sådan gør du
Kransekagemasse
Rør kransekagemassen sammen og lad den hvile i køleskabet et døgn.
Sprøjt eller rul stænger ud og form om en hjerteformet udstikker, eller form i hånden. Brug ca. 200 g kranskagemasse til et hjerte.
Bag hjerterne ved 220°C i 12-14 min.
Pynt med smeltet mørk overtræk, ca. 20 g pr. hjerte.
Kransekagekugler til fyld
Resterende kransekagemasse trilles til kugler af ca. 14 g og bages ved 220°C i 12-14 min.
Kuglerne trilles først i smeltet hvid overtræk og derefter i fx fint hakkede pistacienødder, knuste kakaonibs med ODENSE Bronzestøv og frysetørret hindbærpulver.
Tip
Hent skabelon til kransekagehjerte her.