Kransekage med appelsin på kakaobund
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 35 stk.:
stk.
Opskrift er beregnet til 35 stk.:
Appelsinkompot
- 3 stk. Appelsiner (store og økologiske)
- 300 g Sukker
- 300 g Vand
Kransekagemasse
- 1000 g ODENSE Kranse XX - 1 kg
- 500 g Sukker
- 180 g Æggehvider
- 21 g Kakao
- 45 g Rom
- ODENSE Mandelsplitter - 1 kg
- ODENSE Sprøjteklar Nougat - 1 kg
Sådan gør du
- Appelsinkompot: Skær appelsiner i tern (med skal) og kog dem med sukker og vand til de er møre, ca. 10 min. Appelsinkompotten blendes og afkøles.
- Kransekagemasse: Rør Kranse XX med sukker og tilsæt æggehviderne lidt ad gangen. Del kransekagemassen i to. Rør den ene portion med kakao og rom (juster evt. med lidt mere æggehvide) og den anden portion med 300 appelsinkompot.
- Sprøjt kakaomassen i stænger med en flad eller ODENSE X-tyl. Sprøjt en stribe nougat midt på bunden og sprøjt appelsinmassen med stjernetyl i cirkler på toppen. Drys med mandelsplitter.
- Bag kransekagestængerne ved 210° C i 10-12 min. Ret evt. siderne på stængerne op straks efter bagning og lad dem afkøle. Skær i ønsket størrelse og dyp evt. bunden i mørk overtræk eller chokolade.