Konfekt julekugler med orangesmag
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 32 stk.:
stk.
Opskrift er beregnet til 32 stk.:
Appelsinpasta
- 2 stk. usprøjtede Appelsiner
- 200 g Sukker
- 200 g Vand
- 20 g Honning
Appelsinmarcipan
- 1000 g Original ODENSE Marcipan 900 g
- 60 g Appelsinpasta
Overtræk/Pynt
- 210 g ODENSE Overtræk Lys RA/MB - 1 x 2,5 kg
- ODENSE Bronze Støv - 5 g
- 100 g ODENSE Overtræk Mørk RA/MB - 1 x 2,5 kg
Sådan gør du
- Appelsinpasta: Appelsiner skåret i skiver og resten af ingredienserne blandes og koges op. Simrer under låg i 20-25 min. Blendes til pasta og afkøles. Pastaen kan opbevares på køl op til 3 uger.
- Appelsinmarcipan: Marcipan og appelsinpasta blandes godt sammen, og rulles ud til ca. 8 mm i tykkelsen. Stikkes ud med en rund udstikker nr. 8, Ø 6 cm., og lægges til tørre i min. et døgn inden de dyppes i chokolade.
- Det lyse overtræk smeltes over vandbad eller i mikroovn. Dyp hele appelsin oblaten ned i det lyse overtræk med en dyppegaffel, og sæt oblaten over på et stykke bagepapir.
- Forslag til 3 afpyntninger:
- Drys guld støv på toppen imens overtrækket stadigvæk er vådt. Brug evt. pensel til at samle støvet op fra bøtten.
- Når det lyse overtræk har sat sig, pensles med en stor blød pensel, toppen af oblaten med bronze støv.
- Når det lyse overtræk har sat sig, skraveres toppen af oblaten med mørk overtræk, så det giver et flot mønster.