Konfekt julekugler med kaffesmag
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 32 stk.:
stk.
Opskrift er beregnet til 32 stk.:
Marcipan med kaffesmag
- 1000 g Original ODENSE Marcipan 900 g
- 30 g Kaffe Latte Macchiato Pasta
Overtræk/pynt
- 210 g ODENSE Overtræk Mørk RA/MB - 1 x 2,5 kg
- ODENSE Guld Støv - 5 g
- ODENSE Rosa Støv - 5 g
- ODENSE Overtræk Lys RA/MB - 1 x 2,5 kg
Sådan gør du
- Marcipan med kaffesmag: Marcipan og kaffepasta blandes godt sammen, og rulles ud til ca. 8 mm i tykkelsen. Stikkes ud med en rund udstikker nr. 8, Ø 6 cm., og lægges til tørre i min. 1 døgn inden de dyppes i chokolade.
- Mørk overtræk smeltes over vandbad eller i mikroovn. Dyp hele kaffeoblaten ned i det mørke overtræk med en dyppegaffel, og sæt oblaten over på et stykke bagepapir.
- Forslag til 3 afpyntninger:
- Drys guld støv på toppen imens overtrækket stadigvæk er vådt. Brug evt. pensel til at samle støvet op fra bøtten.
- Når det mørke overtræk har sat sig, pensles med en stor blød pensel, toppen af oblaten med rosa støv.
- Når det mørke overtræk har sat sig, skraveres toppen af oblaten med lys overtræk, så det giver et flot mønster.