Grov hasselnøddebund
Grov hasselnøddebund anvendes bl.a. til peberkage og nougattoppe.
Ingredienser
Basis opskrift: 2 store bunde = 96 udstukket bunde.
- 1440 g Sukker
- 1200 g ODENSE Bitter 00 - 5 kg
- 960 g Past. æggehvider
- 1080 g ODENSE Hasselnødder, hakkede - 5 kg
- 72 g Bagepulver
- 24 g Vaniljesukker
- 300 g Hvedemel
Sådan gør du
Sukker og Bitter 00 blandes sammen med en spatel. Æggehviderne tilsættes lidt ad gangen og hakkede hasselnødder tilsættes.
Resten af ingredienserne tilsættes, og det hele blandes godt sammen. Der vejes 2500 g dej af i en kantbakke med bagepapir i. Dejes smøres ud i et jævnt lag.
Bages ved 180°C i ca. 30-35 min.
Tip
Til Peberkage/nougattoppe:
Når bundene er kølet helt af, stikkes de ud med en rund udstikker nr. 9, Ø 6,5 cm, og sættes til side.