ODENSE Logo professionel

Fantasikager i rød/hvide farver

Dansk når det er bedst!

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 36 stk.:
  stk.
Opskrift er beregnet til 36 stk.:

Sådan gør du

  1. Grov marcipanbund: Sukker og Bitter 00 blandes sammen med en spatel. Æggehviderne tilsættes lidt ad gangen, og groft hakkede mandler tilsættes. Resten af ingredienserne tilsættes, og det hele blandes godt sammen. 2500 g vejes af og smøres jævnt ud i en kantplade. Bages ved 180 °C i ca. 30-35 min.
  2. Når bunden er bagt og kølet af, stikkes den ud med udstikker nr. 9, Ø 65 mm og sættes til side indtil kagerne er lavet.
  3. Overtræksmarcipan rulles ned på 2 mm i tykkelsen, størrelse min. 55x75 cm. Overtræksmarcipanen lægges over fantasiformen (drys evt. med lidt flormelis, for at sikre at den kan slippe). Med en paletkniv deles overtræksmarcipanen i 4 stykker – følg skærerillerne. Marcipanstykkerne forskydes ind mod midten, og marcipan stødes ned i hullerne, med en klump støddej.
  4. Flødecreme sprøjtes ned i fantasiformen, med marcipan, til den første kant. Der fyldes ca. 10 g hindbærmarmelade i midten af cremen indtil formene er fyldt helt op. Der lægges et stykke bagepapir over formen, så den kan vendes om på en bageplade. Stik kagerne ud med udstikker nr. 9, Ø 65 mm og sæt på frost indtil cremen har sat sig.
  5. Når cremen har sat sig i marcipanskallen, (fra frost) sættes de over på den grove marcipanbund, så bunden er synlig på den færdige kage.

Forslag til afpyntning

  1. Kagen skraveres på skrå med tempereret hvid chokolade
  2. Kagen pyntes med en roset af flødecreme (ca. 8 g pr. stk.), frisk frugt og skovsyre
  3. Marmoreret kage: ODENSE Overtræksmarcipan rød og ODENSE Overtræksmarcipan ekstra hvid skæres i strimler, lægges skiftevis, og vrides sammen, så farverne blandes i marmoreringseffekt. Marcipanen rulles ned på 2 mm. Følg herefter vejledning i opskrift

Tip

Sælg fx 4 stk. i æske som værtindegave, til fødselsdag, open by night, byfest eller sportsbegivenheder.

Relaterede opskrifter

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.