Dannebrogskage
Dannebrogskage bestående af røde mazarinbunde og hyldeblomstcreme, pyntet med rød overtræksmarcipan, friske bær og dannebrogsflag i rød og hvid marcipan.
Dannebrogskagen er glutenfri.
Ingredienser
Røde marzarinbunde
- 900 g ODENSE Bitter 00 - 1 kg
- 300 g Brun farin
- 300 g Sukker
- 900 g Smør
- 1000 g Past. æg
- 300 g Mandelmel
- 120 g Maizena
- 30 g Kakao
- 6 g Salt
- 300 g Flydende rød farve
Hyldeblomstcreme
- 1400 g Piskefløde
- 350 g Vand
- 280 g CREDI® Fond Neutral
- 115 g Hyldeblomst pasta
- 30 g Citronsaft
Pynt
- 1200 g IGOS Fruit Filling Hindbær 60%, 14 kg
- 2000 g ODENSE Overtræksmarcipan - Rød 2,5 kg
- Røde, friske Bær
- Marcipanflag
Sådan gør du
Mazarinbund
Marcipan og begge slags sukker røres sammen.
Smør tilsættes af 3 omgange. Æg tilsættes af 3 omgange. Ved sidste omgang æg tilføjes det tørre samt den røde farve.
Dejen fordeles i en kantbakke med bagepapir.
Bages ca. 35 min. ved 170 grader.
Bunden fryses.
Hyldeblomstcreme
Tilbered fromagen efter fremgangsmåden på spanden. Hyldeblomst og citron tilsættes vandet.
Samling af kagen
Bunden skæres i stænger på 21x3 cm.
Mellem 2 stænger og på toppen af dem, sprøjtes en stribe creme. 2 bunde mere lægges på, så det danner et flag. Smør hele kagen op med cremen og sæt på frost.
På toppen af kagen smøres hindbær frugtfyldning.
Marcipanen rulles ned til 2,5 mm og skæres til et bånd, som sættes om kagen.
Pynt med friske røde bær og marcipanflag.