Dannebrogskage
Mangler du en kage til anledningen, så har vi opskriften her.
Dannebrogskage i rød-/hvide farver med røde mazarinbunde, der sammen med en hyldeblomstcreme/cream cheese frosting* danner et flot Dannebrogsmønster, når kagen skæres. Kagen er pyntet med rød overtræksmarcipan, friske bær og dannebrogsflag lavet med rød og hvid overtræksmarcipan.
Dannebrogskagen er glutenfri.
*se TIP
Ingredienser
Røde marzarinbunde
- 900 g ODENSE Bitter 00 - 1 kg
- 300 g Brun farin
- 300 g Sukker
- 900 g Smør
- 1000 g Past. æg
- 300 g Mandelmel
- 120 g Maizena
- 30 g Kakao
- 6 g Salt
- 300 g Flydende rød farve
Hyldeblomstcreme (Cream cheese frosting se under TIP)
- 1400 g Piskefløde
- 350 g Vand
- 280 g CREDI® Fond Neutral
- 115 g Hyldeblomst pasta
- 30 g Citronsaft
Pynt
- 1200 g IGOS Fruit Filling Hindbær 60%, 14 kg
- 2000 g ODENSE Overtræksmarcipan - Rød 2,5 kg
- Røde, friske Bær
- Marcipanflag
Sådan gør du
Mazarinbund
Marcipan og begge slags sukker røres sammen.
Smør tilsættes af 3 omgange. Æg tilsættes af 3 omgange. Ved sidste omgang æg tilføjes det tørre samt den røde farve.
Dejen fordeles i en kantbakke med bagepapir.
Bages ca. 35 min. ved 170 grader.
Bunden fryses.
Hyldeblomstcreme
Tilbered fromagen efter fremgangsmåden på spanden. Hyldeblomst og citron tilsættes vandet.
Cream cheese frosting kan også anvendes. Se under TIP.
Samling af kagen
Bunden skæres i stænger på 21x3 cm.
Mellem 2 stænger og på toppen af dem, sprøjtes en stribe creme. 2 bunde mere lægges på, så det danner et flag. Smør hele kagen op med cremen og sæt på frost.
På toppen af kagen smøres hindbær frugtfyldning.
Marcipanen rulles ned til 2,5 mm og skæres til et bånd, som sættes om kagen.
Pynt med friske røde bær og marcipanflag.
Tip
I stedet for hyldeblomstcreme kan du også lave en Cream cheese frosting:
125 g Smør (blødt)
125 g Flormelis
125 g Flødeost (Neutral)
1 stk. Citron (skal og saft)
Pisk smør og flormelis med en håndmixer til det er lyst og luftigt. Tilsæt flødeost og citron, og rør det sammen.