Chokoladekræs
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 47 stk.:
stk.
Opskrift er beregnet til 47 stk.:
Chokoladebund
- 5000 g ODENSE Bitter 00 - 5 kg
- 1500 g Sukker
- 2500 g Past. æggeblommer
- 1500 g Past. æg
- 1250 g Margarine
- 1500 g Mørk chokolade
- 1500 g Sukker
- 1500 g Past. æggehvider
- 1000 g Hvedemel
- 150 g Kakao sigtet
Nougatcreme
- 1000 g Piskefløde
- 300 g ODENSE Nuss Nougat - 1 kg
Eksotisk puré
- 500 g Eksotisk puré
- 100 g Sukker
- 50 g Honning
- 6 bl. Husblas
Mørk chokolade
- 1000 g Mørk chokolade
- 100 g Kakaosmør
Sådan gør du
Beregn 94 bunde / 47 kager per kantplade
CHOKOLADEBUND (7 kantplader)
- Bittermasse og sukker røres sammen og æggene tilsættes lidt ad gangen.
- Chokoladen smeltes og smørret/ margarinen tilsættes chokoladen og det røres sammen. Mænges derefter i massen.
- Sukker og æggehvide piskes op til marengs i en kedel og mænges i massen sammen med sigtet hvedemel og kakaopulver.
- Massen fordeles med 2450 g i hver kantplade og bages i 25 min. ved 165º C
NOUGATCREME
Fløde piskes op og smeltet nougat vendes i cremen.
EKSOTISK PURÉ
- Puré og sukker opvarmes, honning tilsættes og puréen tages af blusset og hældes i en skål.
- De udblødte husblas kommes i puréen. Det omrøres til husblasen er smeltet og afkøle.
MØRK CHOKOLADE
- Kakaosmør og chokolade smeltes sammen og tempereres som chokolade. Er klar til at dyppe kager i ved 30º C.
- 2 chokoladebunde per kage udstikkes med oval udstikker nr. 2 (3,5 x 6,5 cm). Nougatcreme sprøjtes rundt langs kanten på halvdelen af bundene. Eksotisk puré sprøjtes i midten af cremen. Den anden bund lægges på cremen og kagerne smøres op i kanten.
- Hele kagen dyppes i mørk chokolade og kan afpyntes med creme roset og chokolade dekoration.