ODENSE Logo professionel

Chokoladekræs

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 47 stk.:
  stk.
Opskrift er beregnet til 47 stk.:
  • Chokoladebund

  • 5000 g ODENSE Bitter 00 - 5 kg
  • 1500 g Sukker
  • 2500 g Past. æggeblommer
  • 1500 g Past. æg
  • 1250 g Margarine
  • 1500 g Mørk chokolade
  • 1500 g Sukker
  • 1500 g Past. æggehvider
  • 1000 g Hvedemel
  • 150 g Kakao sigtet
  • Nougatcreme

  • 1000 g Piskefløde
  • 300 g ODENSE Nuss Nougat - 1 kg
  • Eksotisk puré

  • 500 g Eksotisk puré
  • 100 g Sukker
  • 50 g Honning
  • 6 bl. Husblas
  • Mørk chokolade

  • 1000 g Mørk chokolade
  • 100 g Kakaosmør

Sådan gør du

Beregn 94 bunde / 47 kager per kantplade
CHOKOLADEBUND (7 kantplader)

  1. Bittermasse og sukker røres sammen og æggene tilsættes lidt ad gangen.
  2. Chokoladen smeltes og smørret/ margarinen tilsættes chokoladen og det røres sammen. Mænges derefter i massen.
  3. Sukker og æggehvide piskes op til marengs i en kedel og mænges i massen sammen med sigtet hvedemel og kakaopulver.
  4. Massen fordeles med 2450 g i hver kantplade og bages i 25 min. ved 165º C
     

NOUGATCREME

Fløde piskes op og smeltet nougat vendes i cremen.

EKSOTISK PURÉ

  1. Puré og sukker opvarmes, honning tilsættes og puréen tages af blusset og hældes i en skål.
  2. De udblødte husblas kommes i puréen. Det omrøres til husblasen er smeltet og afkøle.

MØRK CHOKOLADE

  1. Kakaosmør og chokolade smeltes sammen og tempereres som chokolade. Er klar til at dyppe kager i ved 30º C.
  2. 2 chokoladebunde per kage udstikkes med oval udstikker nr. 2 (3,5 x 6,5 cm). Nougatcreme sprøjtes rundt langs kanten på halvdelen af bundene. Eksotisk puré sprøjtes i midten af cremen. Den anden bund lægges på cremen og kagerne smøres op i kanten.
  3. Hele kagen dyppes i mørk chokolade og kan afpyntes med creme roset og chokolade dekoration.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.