Spøgelseskys
Ingredienser
Skum
- 900 g Sukker
- 100 g IGOS Glukose 84%, 15 kg
- 300 g Vand
- 500 g Past. æggehvider
Kys
- 2200 g ODENSE Mandelråmasse Valencia - 5 kg
- 1000 g ODENSE Overtræk Hvid - 1 x 2,5 kg
- 500 g ODENSE Overtræk Mørk RA/MB - 1 x 2,5 kg
Sådan gør du
Skum
Sukker, glukose og vand blandes og varmes op til 120ºC, lidt vaniljesukker kan evt. tilsættes lagen.
Æggehviderne piskes til ½ volumen ved middel hastighed og den varme sukkerlage tilsættes hviderne i en tynd stråle, der skal løbe ned langs indersiden af kedlen.
Pisk skummet færdig ved lav hastighed i ca. 30 min. Den skal være helt kold, før den er klar.
Kys
Marcipanen rulles ned på 5 mm og stikkes ud med rund udstikker nr. 6 (Ø 5 cm). Lad bundene tørre 1 døgn inden de bruges.
Skummet sprøjtes ud med rund, glat tylle på marcipanbundene, ca. 15 g pr. stk.
Dyppes i hvid chokolade og øjne og mund laves i mørk chokolade.