Ruby-flødeboller
Ingredienser
Bunde
- 250 g ODENSE Bagemarcipan 300 g
- 100 g Sukker
- 40 g Past. æggehvider
Skum
- 100 g Sukker
- 10 g Glukosesirup
- 0,5 stk. Vaniljestang
- 35 g Vand
- 55 g Past. æggehvider
Pynt
- 200 g ODENSE Ruby knapper RA/MB, 115 g
- ODENSE Guld Støv - 5 g
- ODENSE Bronze Støv - 5 g
Sådan gør du
Bund
Bland marcipan og sukker. Tilsæt æggehvider lidt efter lidt under omrøring. Fyld massen i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt bundene ud i ca. Ø 3 cm. Bag bundene ved 210ºC i ca. 8-10 min.
Skum
Sukker, sirup, korn fra vaniljestang og vand kommes i en gryde og koges op ved jævn varme til 118ºC. Æggehviderne piskes let med en elpisker i ca. 10 minutter, og sukkerlagen tilsættes langsomt, mens der piskes. Pisk indtil massen er helt kold. Det tager ca. 15 minutter.
Samling
Guffet fyldes i en sprøjtepose, og sprøjtes ud på de afkølede bunde.
Temperér Ruby-chokoladen. Dyp flødebollerne i en skål chokolade, eller hæld chokolade over flødebollerne. Pynt med lakridspulver, Guld-, eller Bronzestøv.