ODENSE Logo professionel

Rabarberdessert

Portionsvenlig lille dessert med rabarbermousse og marmoreret marcipan, fint pyntet med tørrede rabarberstrimler.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 36 stk.:
  stk.
Opskrift er beregnet til 36 stk.:

Sådan gør du

Rabarbermousse
Husblas sættes i blød i koldt vand. Rabarberkompotten koges op og smages til med citronsaft. Kompotten hældes over hvid chokolade sammen med den blødgjorte husblas. Det piskes til en ensartet creme. Cremen køles ned til ca. 40 grader, og derefter tilsættes fløden, som er pisket til flødeskum. Moussen kan tilsættes rød frugtfarve, hvis kompotten er bleg. Mousse, ca. 75 g, støbes i små ringe eller gummiforme, Ø 7 cm, og fryses.

Samling
Mørdej rulles til 4 mm og stikkes ud i Ø 7 cm, ca. 15 g. Bages ved 190°C i ca. 16 min.

Den frosne mousse placeres på mørdejskiksen og smøres let op med flødeskum.

De 2 farvede overtræksmarcipaner rulles sammen til en marmorering, og rulles til 2,5 mm. Skæres i bånd der passer til kagen. Marcipanen lægges om kagen, og kagen opbevares på frost.

Kagen tages frem fra frost efter behov og pyntes med tørrede rabarber, mens den tør op.

Tørrede rabarber
Kog sukker og vand op, og lad afkøle. Skær rabarberne i lange tynde strimler. Vend strimlerne i sukkerlagen, og tilsæt evt. lidt rød frugtfarve. Fordel strimlerne på bageplade med papir, og bag ved 100 grader i 1½ - 2 timer afhængig af tykkelsen på strimlerne. Vend et par gange undervejs.

Tip

Dessertkagerne kan også laves i stor ring til en desserttærte

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.