ODENSE Logo professionel

Nougatkage

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 25 stk.:
  stk.
Opskrift er beregnet til 25 stk.:
  • Chokoladebund

  • 170 g ODENSE Bitter 00 - 1 kg
  • 80 g Æg
  • 35 g Hvedemel
  • 10 g Kakao
  • 1 g Hjortetaksalt
  • 90 g Æggehvider
  • 45 g Sukker
  • Abrikoskompot

  • 400 g frisk Abrikoser uden skræl
  • 140 g Sukker
  • 1 g Vaniljestang
  • 12 g Husblas
  • Nougat flødecreme

  • 600 g ODENSE Nougat 1 - 1 kg
  • 600 g Piskefløde
  • Marengs

  • 200 g Æggehvider
  • 200 g Sukker
  • 100 g Flormelis

Sådan gør du

Chokoladebund
Bitter 00 og sukker køres sammen i en rørekedel.
Æg tilsættes lidt efter lidt. Derefter vendes mel, kakaopulver og hjortetaksalt i.
Æggehvider og sukker piskes sammen til max volumen og vendes sammen med massen.
Dejen smøres ud på 2 gastroplader med bagepapir. Bages ved 210 C° i 6-8 min.

Abrikoskompot
Abrikoser, sukker og korn fra vaniljestang koges mørt, men ikke til en ensartet masse. Den udblødte husblas tilsættes den lune abrikosmasse og kompotten støbes i ønsket form og sættes på frost.
En færdig abrikosmarmelade kan også bruges. Der skal tilsættes 2-3 bl. husblas pr. kg. Hvis marmeladen er meget tynd, skal der tilsættes mere husblas.

Nougat flødecreme
Fløden piskes til skum. Nougaten smeltes og vendes let sammen med flødeskummet.

Marengs
Æggehvider og sukker piskes til max volumen, derefter tilsættes flormelis og det hele piskes godt igennem til en fast marengs.

Nougatkager
Formen med abrikoskompotten tages ud fra frost. Derefter sprøjtes nougat flødecremen i, ca. 50 g per form alt efter størrelsen.
Chokoladebunde udstikkes i størrelse efter formen og lægges ovenpå cremen og kagen stilles tilbage på frost.
Når kagerne tages ud fra frost til servering, kan man overhælde dem med en neutral gele, hvis man ønsker et blankt udtryk.
Før servering sprøjtes marengs på toppen af kagen, med en fin takket stjernetylle. Marengsen brændes med en gasbrænder og kan evt. pyntes med friske urter.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.