ODENSE Logo professionel

Hindbærdessert

Tilbyd denne lækre nytårsdessert til dine kunder og tag imod bestillinger til nytåret.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 30 stk.:
  stk.
Opskrift er beregnet til 30 stk.:

Sådan gør du

Mørdej
Alle ingredienser æltes sammen. Dejen skal hvile på køl før brug. Rul mørdejen ned til 4 mm og skær 30 stykker af 3 x 12 cm. Bages ved 190°C i ca. 10 min.

Når mandelkiksene er afkølet, kan de med en microplaner (rivejern), raspes til i siderne, så de bliver helt lige.

Grov mazarinbund
Rør en almindelig mazarin og tilsæt mandler sammen med melet. Fordel massen i en kantplade med bagepapir og bag ved 190°C i ca. 25 min. Skæres i 3 x 12 cm stykker, som sættes på mandelkiksen.

Hindbærmousse
Husblas sættes i blød i koldt vand. Hindbærpuré koges op, tilsættes husblassen og hældes over chokoladen. Røres til en ensartet masse. Afkøles til stuetemperatur. Fløden piskes let og vendes i. Moussen fyldes i forme, 55 g pr. stk. Her anvendt Mousseform Unit, 120x25x20 mm. Fryses og vendes ud.

Chokoladeglaze pink
Vand, sukker og glukose koges op, og kondenseret mælk tilsættes. Derefter tilsættes den udblødte husblas i siruppen. Siruppen hældes over ODENSE Chokolade Pastil hvid. Farven tilsættes, og derefter blendes det godt sammen med en stavblender. Glazen bruges ved 30°C.

Samling af kagen
Mousse-kagerne glazes og placeres på mandelkiksen med mazarinbund. Pyntes fx med gitter af chokolade, halve hindbær og sølvflager, eller efter egen fantasi.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.