ODENSE Logo professionel

Dessert kirsebærtop

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 50 stk.:
  stk.
Opskrift er beregnet til 50 stk.:

Sådan gør du

Mazarinbund
Bitter 00 og sukker røres sammen og tempereret røremargarine tilsættes. Æggene tilsættes lidt ad gangen og til sidst tilsættes hvedemelet. Bages i en bageplade med papir ved 180°C i ca. 30 min.
Når bunden er kold, stikkes den ud i ønsket størrelse i forhold til den form moussen skal støbes i.

Kirsebærmousse
Kirsebær pureen koges op og hældes over chokolade, og piskes til det hele er smeltet. Derefter smeltes den udblødte husblas og tilsættes chokolademassen.

Når massen er stuetemperatur vendes flødeskummet i og støbes i ønsket forme. Mazarinbunden trykkes i, og det hele sættes på frost.

Mascarponecreme
Mascarpone, flormelis, æggeblommer og vaniljesukker piskes sammen. Derefter smeltes den udblødte husblas, og piskes i mascarponemassen. Til sidst vendes flødeskummet i, støbes i ønsket forme og sættes på frost.

Hvid chokolade spray
Det hele smeltes sammen til omkring 40°C. og hældes over i en spraypistol og sprayes på mascarponecremen, efter den er kommet ud fra frost. Sættes tilbage på frost efterfølgende, indtil kagen skal samles.

Chokoladeglaze
Vand, sukker og glukose koges op, og kondenseret mælk tilsættes. Derefter tilsættes den udblødte husblas i ”siruppen” Siruppen hældes over den hvide chokolade. Farven tilsættes, og derefter blendes det godt sammen med en stavblender.

Glazen kan bruges ved ca. 30°C.

Fremgangsmåde
Kirsebær moussen tages ud fra frost og der hældes glaze over. Derefter sættes den på et kagepap. Der ligges en lille form mascarpone creme oven på, og til sidst afpyntes kagen med et frisk kirsebær.

Tip

Der kan købes en hvid kakaospray på dåse.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.