Mumiesmåkager
Frist dine kunder og gæster med disse (u)hyggelige marcipansmåkager - perfekte til halloween, fastelavn og årets temafester 🎃 De sprøde småkager gemmer på en blød kerne af marcipan og er dekoreret med ODENSE Overtræk Hvid, der slynger sig som mumiebandager omkring dem. Brug ODENSE Overtræk Mørk til at tilføje små chokoladeøjne og give dem ekstra personlighed.
Skræmmende gode som en sød fristelse til kaffen eller som (u)hyggeligt blikfang i montren.
Ingredienser
- 1 stk. Vaniljestang
- 200 g Smør
- 90 g Flormelis
- 90 g Original ODENSE Marcipan 400 g
- 250 g Hvedemel
- 200 g ODENSE Overtræk Hvid - 1 x 2,5 kg
- 20 g ODENSE Overtræk Mørk RA/MB - 1 x 2,5 kg
Sådan gør du
- Skrab nænsomt vaniljekornene ud af vaniljestangen. Pisk smør cremet med flormelis, revet marcipan og vaniljekorn. Tilsæt mel, og ælt hurtigt en sammenhængende dej med hænderne. Lad dejen hvile koldt i 1 time.
- Rul småkagedejen ud til den er ca. ½ cm tyk, og stik småkager ud med en udstikker eller f.eks. et lille glas på ca. 5 cm i diameter.
- Læg småkagerne på en bageplade med bagepapir - ikke for tæt, da småkagerne vokser under bagning.
- Bag småkagerne ved 175°C i 12-15 minutter. De skal kun blive let gyldne.
- Lad småkagerne afkøle og pynt dem med smeltet hvid overtræk, i striber på tværs, to øjne og lidt smeltet mørk overtræk til pupiller.
Tip
Småkagedejen egner sig rigtig godt til at komme i fryseren. Læg de rå småkager, i lag med bagepapir i mellem, i en plastikbøtte og frys dem. Tag blot de småkager op, som du skal bruge, lad dem tø op på en bageplade i et lag, og bag dem. Opbevar de bagte småkager i en kageæske.