Kanelsnegle
Klassiske kanelsnegle med marcipan og creme
Denne opskrift på kanelsnegle giver 20 stk. luftige og smagfulde snegle, med fyld af en hjemmelavet vaniljecreme og en remonce med ODENSE Kranse XX eller Bitter 00.
Sneglene formes som roulade, skæres ud og efterhæver inden bagning. Resultatet er en klassisk og velkendt smagsoplevelse med et professionelt touch – ideel til salg i butik, servering i caféer, kantiner og på buffeter.
Ingredienser
Dej
- 250 g Sødmælk
- 50 g Gær
- 15 g Sukker
- 10 g Salt
- 50 g Æg
- 75 g blødt Smør
- 500 g Hvedemel
Creme
- 150 g Sødmælk
- 35 g Æggeblommer
- 40 g Sukker
- 12 g Majsstivelse
- 25 g Vaniljesukker
Remonce
- 50 g ODENSE Kranse XX - 1 kg
- eller ODENSE Bitter 00 - 1 kg
- 50 g Sukker
- 50 g blødt Smør
- 15 g Æggehvider
- 25 g Kanel , stødt
Sådan gør du
- Dej: Opløs gæren i lun mælk. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen sammen med dejkrog i skål, ca. 10 min. til dejen slipper skålen. Lad dejen hæve ca. 30 min. tildækket.
- Creme: Mælken koges op. De øvrige piskes let sammen og den varme mælk tilsættes lidt ad gangen. Hæld cremen tilbage i gryden og kog op, medens der piskes og køl af.
- Remonce: Kranse XX og sukker røres sammen, smør tilsættes og til sidst æggehvider samt kanel. Røres til en ensartet remonce.
- Rul dejen ud til en rektangel på ca. 3 mm tykkelse. Smør kanelremonce på og derefter cremen på dejen. Rul dejen sammen, som til en roulade og del i 20 stykker. Fold den løse dej ende ind under sneglen og sæt dem på bageplade med bagepapir. Tryk sneglene let flade. Lad sneglene efterhæve 30-60 min.
- Kanelsneglene bages ved 210° C i 8-10 min. Pynt med glasur.