Kanelsnegle
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.:
stk.
Opskrift er beregnet til 20 stk.:
Dej
- 250 g Sødmælk
- 50 g Gær
- 15 g Sukker
- 10 g Salt
- 50 g Æg
- 75 g blødt Smør
- 500 g Hvedemel
Creme
- 150 g Sødmælk
- 35 g Æggeblommer
- 40 g Sukker
- 12 g Majsstivelse
- 2,5 g Vaniljesukker
Remonce
- 50 g ODENSE Kranse XX - 1 kg
- eller ODENSE Bitter 00 - 1 kg
- 50 g Sukker
- 50 g blødt Smør
- 15 g Æggehvider
- 2,5 g Kanel , stødt
Sådan gør du
- Dej: Opløs gæren i lun mælk. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen sammen med dejkrog i skål, ca. 10 min. til dejen slipper skålen. Lad dejen hæve ca. 30 min. tildækket.
- Creme: Mælken koges op. De øvrige piskes let sammen og den varme mælk tilsættes lidt ad gangen. Hæld cremen tilbage i gryden og kog op, medens der piskes og køl af.
- Remonce: Kranse XX og sukker røres sammen, smør tilsættes og til sidst æggehvider samt kanel. Røres til en ensartet remonce.
- Rul dejen ud til en rektangel på ca. 3 mm tykkelse. Smør kanelremonce på og derefter cremen på dejen. Rul dejen sammen, som til en roulade og del i 20 stykker. Fold den løse dej ende ind under sneglen og sæt dem på bageplade med bagepapir. Tryk sneglene let flade. Lad sneglene efterhæve 30-60 min.
- Kanelsneglene bages ved 210° C i 8-10 min.