I nedenstående anvendes ca. 500 g ODENSE Mandel XX til ca. 10-12 marcipanroser. Flormelis og lidt honning eller glukose kan med fordel - ligesom i videoen ovenfor - æltes ind i marcipanen, for at gøre den mere smidig, og lettere at arbejde med. Brug op til ca. 150 g flormelis pr. 500 g marcipan og en ½ spiseske honning/glukose. Anvendes der overtræksmarcipan tilsættes ikke flormelis eller honning/glukose.
Pastafarver kan anvendes til at farve i forskellige farver efter ønske.
Rul marcipanen ud i en tynd rulle, og skær små kugler ud. Start med at lave en lille kegle, som skal være blomsten i midten.
Pres de små kugler ud til blade mellem to stykker plast, hvor bladet er tyndest i den ene side.
Fæstn det første blad på midten af dråben med den tynde side af bladet opad.
Fortsæt med at fæstne blade rundt om, til den har den ønskede størrelse.
Fold blomsterbladenes øvre kant udad på de ydre blade.
Rul rosen mellem fingrene, så du kan tage den nederste del af.
Så er rosen klar til at blive sat på kagen!