IGOS Lyngelé til guf og kager, 6 kg
Varenr. 502847
EAN 5701467028471
Kollistørrelse: 1 x 6 kg
Lyngelé med flydende konsistens - sætter sig hurtigt. Neutral smag og farve.
Se anvendelse.
Holdbarhed uåben: 12 måneder.
Opbevaring uåben: Ved alm. lagertemperatur.
Kan anvendes til gelé oven på frugttærter, til finere bagværk, samt flødebollemasse eller guf til is (se herunder).
Gelé oven på frugttærter og andet finere bagværk til finish og beskyttelse mod udtørring:
- Til 1 L lyngelebase tilsættes 1 flaskelåg (= 16 g) gelesyre, og der blandes hurtigt og grundigt.
- Det er yderst vigtigt, at opblandingen af syren i gelébasen sker hurtigt og grundigt - sker det for langsomt eller er syren ikke ordentligt fordelt i gelébasen, vil resultatet være punktvis gelering og en underlig "blævret" masse.
- Geleen vil være skærefast efter ca. 3 min.
- Langsommere gelering opnås med reduceret syretilsætning; Under 1/2 flaskelåg syre til 1 L vil gelébasen ikke gelere rigtigt.
- Farvestoffer/aromastoffer kan tilsættes inden syre
Flødebollemasse:
- Blanding 1: 150g tørrede æggehvider, 100 g sukker og 850 g vand koges op og afkøles efterfølgende til 10°C.
- Massen piskes halvt op.
- Blanding 2: 1 L lyngelé (=1,4 kg), 800 g sukker, 550 g glucose 84% koges op til 117°C.
- Blanding 2 hældes i en tynd stråle i blanding 1 og piskes til den ikke kommer højere i skålen.
- Der kan tilsættes vaniljesukker efter smag.
- Efter udsprøjtning bør bollerne stå til tørring i 8 timer før de overtrækkes med chokolade.
Guf til is:
- 100 g tørrede æggehvider og 100 g vand blandes og henstår i ca. 15 min.
- 1 L lyngelé (= 1,4 kg), 2 spsk jordbærpasta (kan udelades), tilsættes og piskes til stift skum.
- Et mindre stift skum fås ved at reducere æggehvidemængden ned til 50 g.
- Holdbarhed 3-4 dage på køl.
Sukker, vand, glucose-fruktosesirup, fortykningsmiddel (pektin), surhedsregulerende middel (citronsyre, tri-natriumcitrat), konserveringsmiddel (kaliumsorbat).
-
