ODENSE Logo professionel

Tærte med frugtfyldning og hasselnød

Lækker høj tærte i et eksklusivt look.
Opskriften passer til 10 høje tærter, men kan også laves som almindelig Café tærte eller anvend kantramme, og sælg som Cafésnitter. Se mere under tips.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 stk.:
  stk.
Opskrift er beregnet til 10 stk.:

Sådan gør du

Til høj tærte anvendes ring Ø16 cm, 4 cm i højden. Ring fedtes og fores med 150 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm.

200 g mazarinmasse fordeles i ringen og herpå 300 g frugtfyldning.

Tærten toppes med 130 g hasselnøddemasse og pyntes med ca. 6 g hakkede hasselnødder.

Bages med underplade ved 185°C i ca. 45-50 min.

Tip

Du kan også lave Cafétærter eller snitter med samme ingredienser, dog justeres mængderne. Se herunder:

Cafétærte (12 stk.)
Mørdej med mandelmel rulles ned på 3 mm og tærteform Ø17 cm fores med ca. 130 g pr. form. 125 g mazarinmasse sprøjtes i formen og herpå 175 g frugtfyldning jordbær/ribs. Ca. 130 g hasselnøddemasse fordeles oven på og pynt med 5 g hakkede hasselnødder.
Bages ved 190°C i 30-35 min. og afkøles

Snitter
Høj kantramme fores med 1.000 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm og 1.500 g mazarinmasse fordeles oven på. 2.100 g frugtfyldning jordbær/ribs fordeles oven på mazarinmassen. Top med 1.560 g hasselnøddemasse og pynt med 60 g hakkede hasselnødder.

Bages ved 180°C i ca. 45 min.

Afkøles og skæres i ønsket størrelse.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.