Rabarbertærte med marengs
Ingredienser
- 2340 g Sommer-mørdej med citron
- 1800 g Sommer-mazarinmasse med citron
Rabarberfyld
- 3600 g Frosne Rabarber
- 175 g Vaniljesukker
- 9 stk. Lime (skal)
Broken gel
- 1200 g Jordbærpuré
- 360 g Sukker
- 4 stk. Lime (saft og skal)
- 14 g Textura Gellan
- 12 g Textura Citras
Marengs
- 630 g Past. æggehvider
- 630 g Sukker
- 630 g Flormelis
Sådan gør du
Sommer-mørdejen rulles ned på 3 mm og stikkes ud, så den passer til tærteformen.
Sommer-mazarinmasse sprøjtes i tærteformen, ca. 100 g pr. stk.
Rabarberfyld
Frosne rabarber blandes med vaniljesukker og skal af lime og tøs op, evt. på køl natten over.
200 g rabarberfyld fordeles på mazarinmassen og tærten bages ved 180ºC 25 min.
Broken gel
Jordbær, sukker, saft og skal af lime og citron koges op. Tilsæt Gellan og Citras og kog 1 min.
Blend og sigt. Køles af og blendes glat. Fordel 100 g broken gel på den bagte tærte.
Marengs
Pisk æggehvider og sukker op. Tilsæt flormelis og pisk til en stiv marengs. Fordel 70 g marengs oven på tærten med en glat rund tyl.
Bag tærten ved 150ºC i 10 min.