Den opgraderede - Rabarbertærte med broken gel
Ingredienser
Rabarber broken gel
- 1650 g Rabarberkompot
- 650 g Sukker
- 100 g Citronsaft
- 25 g Textura Gellan
- 25 g Textura Citras
Base
- 2700 g Mørdej
- 2700 g Mazarinmasse 1
- 2700 g Rabarberkompot
Topping
- 180 g Tørrede rabarber
Sådan gør du
Rabarber broken gel
Alle ingredienser blandes sammen i en gryde og koges op under omrøring. Skal koges igennem i ca. 2 min. (lav en test på bordet om siruppen sætter sig til en perle). Sættes derefter på køl til det er helt stift. Blendes glat før brug.
Samling
Mørdejen rulles ned på 3 mm og stikkes ud så den passer til tærteform Ø17, ODENSE Cafétærteform, ca. 150 g.
150 g mazarinmasse sprøjtes i formen sammen med 150 g rabarberkompot. Bages ved 185°C i 25 min.
100 g broken gelé fordeles på toppen og der pyntes med tørrede rabarber.