Passionscreme tærte
En lækker eksotisk creme tærte med marcipanbånd.
Overtræksmarcipan i ønsket farve kan også anvendes til andre anledninger og sæsoner.
Ingredienser
Smør-linsedej
- 2100 g Smør-linsedej til Cafétærter
Chokolade mazarinmasse
- 1250 g ODENSE Kranse XX - 5 kg
- 125 g Kakaopasta (50 g kakaopulver og 75 g kogende vand)
- 875 g Sukker
- 1000 g Smør eller Margarine
- 625 g Chokolade chunks
- 1000 g Past. æg
- 250 g Hvedemel
Passionsmousse
- 20 g Husblas (10 bl.)
- 1500 g Passionspuré
- 1500 g ODENSE Hvide chokoladeknapper RA/MB, 150 g
- 1500 g Piskefløde
Marcipanbånd
- 1000 g ODENSE Overtræksmarcipan i ønsket farve
Sådan gør du
Kakaopasta
Ingredienserne blandes sammen til en tyk kakaopasta.
Chokolade mazarinmasse
Ingredienser røres sammen som alm. mazarinmasse.
Tærteforme Ø17 cm fores med smør-linsedej, rullet ned på 2,5 mm.
Chokolade mazarinmasse fordeles i formene. Bunden bages ved 190°C grader i 28-30 min. og afkøles.
Tærterne vendes ud af formen og med en kagering på Ø 16 cm, stikkes tærterne ud.
Passionsmousse
Husblas sættes i blød i koldt vand.
Passionspuré koges op og hældes over hvid chokolade sammen med den blødgjorte husblas. Det piskes til en ensartet creme. Cremen køles ned til ca. 40°C grader.
Pisk fløden til let skum og vend den i cremen.
Passionsmoussen fordeles på bundene og tærterne sættes på frost.
Neutral gelé smøres på tærten, og et bånd af overtræksmarcipan sættes om kagen, rullet ned på 2,5 mm, 4 cm i højden og ca. 50 cm lang.
Kan dekoreres som foto eller pynt efter eget ønske og fantasi.