Pæretærte med blåskimmelost & marcipanchips
Efterårets frugter er perfekte til tærter. Her har vi lavet en lækker pæretærte med blåskimmelost og marcipanchips.
Perfekt til ostebordets anretninger eller til buffet.
Ingredienser
- 600 g Mørdej
- 480 g Mazarinmasse 1:1 uden mel
- 8 stk. Pærer
- 800 g Blåskimmelost
Marcipanchips
- 500 g ODENSE Økologisk Marcipan - 1 kg
- olie
- havsalt
Sådan gør du
Se grundopskrifter på mørdej med vanilje og mazarinmasse 1:1.
Til 1 tærte:
2 stk. pærer, skrællet og skåret i både
200 g blåskimmelost
Tærteform Ø20 cm fores med mørdej, ca. 150 g og fyldes halvt op med mazarinmasse, ca. 120 g.
Blåskimmelost fx Danbo Blue, smuldres henover. Pærebådene lægges pænt i mønster på toppen.
Bages ved 190 grader i ca. 25 min.
Marcipanchips:
Rul marcipanen ned til ca. 1 mm og stik ud med rund udstikker, i ønsket størrelse.
Læg chipsene på bagepapir, pensel med olie og drys med havsalt. Man kan også bruge chiliflager eller krydderurter.
Bag chipsene ved 200 grader i ca. 5 min. til de er gyldne og sprøde. Opbevares i kagedåse.
Server tærten med marcipanchips, honningristede valnødder og forskellige oste.