Jordbærtærte med kransekagekant
Ingredienser
Marcipanbund
- 2000 g ODENSE Mandelråmasse Valencia - 5 kg
- 650 g Sukker
- 650 g ODENSE Mandelblanding - 5 kg
- 800 g Past. æg
Kransekagekant
- 1000 g ODENSE Mandelråmasse Valencia - 5 kg
- 400 g Sukker
- 200 g Past. æggehvider
Jordbærcreme
- 1000 g Jordbær (frosne)
- 400 g Sukker
- 5 dl Piskefløde
- 800 g Past. æg
Sådan gør du
Marcipanbund
Marcipan og sukker røres sammen og helæg tilsættes lidt ad gangen. Mandelblanding tilsættes og hele massen røres sammen i kedel ved mellem hastighed eller i æltekar ved høj hastighed i 5-6 min. 150 g dej fyldes i oval kageform og bages ved 180ºC i ca. 15 min.
Kransekagekant
Marcipan røres sammen med sukker og æggehviden røres i lidt ad gangen. Massen skal være sprøjtebar. En kant sprøjtes på hver bund, beregn 60 g masse pr. bund.
Jordbærcreme
Jordbær og sukker koges op og blendes til puré. Jordbærpuré og fløde koges op og den varme puré hældes over æggene og det røres til en ensartet creme. Cremen stilles på køl til næste dag.
100 g jordbærcreme fordeles på marcipanbunden indenfor kransekagekanten.
Tærten bages ved 160ºC i ca. 20 min.
Tip
Jordbærtærterne kan dekoreres med små halve chokoladeæg og friske jordbær - og så har du en påskeudgave af tærten.