Hasselnøddetærte
Laves i form: Ø 18 cm
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 pers.:
pers.
Opskrift er beregnet til 10 pers.:
Hasselnødde-mørdej
- 65 g Hvedemel
- 35 g Rørsukker lyst
- 40 g hasselnøddemel - blendede ODENSE Hasselnødder med hinder - 1 kg
- 50 g Smør
- 10 g Æg
- 1 g Vaniljesukker
Hasselnødde kransekagemasse
- 100 g ODENSE Kranse XX - 1 kg
- 40 g Sukker
- 16 g ODENSE Hasselnødder med hinder - 1 kg hakket
- 16 g Æggehvider
Nougatcreme
- 200 g ODENSE Nougat 1 - 1 kg
- eller ODENSE Nuss Nougat - 1 kg
- 100 g ODENSE Mørk Chokolade 55% - 200 g
Sådan gør du
- Hasselnødde-mørdej: Mel, sukker, fint blendede hasselnødder og vaniljesukker blandes. Smørret smuldres i og dejen samles med æg. Skal stå på køl til dagen efter.
- Hasselnødde kransekagemasse: Kranse XX, sukker og hakkede hasselnødder røres sammen. Æggehvider røres i lidt ad gangen.
- Nougatcreme: Chokoladen smeltes og vendes over i nougaten. Det blandes sammen til en ensartet masse.
- Hasselnøddetærte: Mørdejen rulles ned på 3 mm tykkelse og en bund stikkes ud med en ring på Ø 18 cm. Derefter skæres en kant på 2 cm i højden. Kanten sættes i en smurt ring, derefter lægges bunden i. Hasselnøddemassen sprøjtes ud i et jævnt lag ovenpå mørdejen. Kagen bages ved 180° C i ca. 18 min. og afkøles. Når kagen er afkølet hældes nougatcremen i formen, op til kanten af mørdejen og sættes på køl, indtil cremen har sat sig. Tærten passer til dessertanretning, dessertbuffet eller som konfektkage til kaffen. Pyntes efter eget valg med frugt, chokolade, etc.