Den opgraderede - Toscatærte
Ingredienser
- 1800 g Mørdej
- 2400 g Mazarinmasse med kanel
- 2400 g Toscamasse
Chokolademousse
- 780 g Piskefløde
- 1170 g ODENSE Mælkechokoladeknapper RA/MB, 150 g
- 780 g Piskefløde (pisket til skum)
- 18 g Husblas (9 bl.)
Chokoladespray
- 600 g ODENSE Mælkechokoladeknapper RA/MB, 150 g
- 400 g Kakaosmør
Pynt
- 720 g ODENSE Trøffel med karamelsmag - 5 kg
- 75 g ODENSE Mandler med hinder - 1 kg
- 1 g ODENSE Bronze Støv - 5 g
Sådan gør du
Lys chokolademousse
Husblas lægges i blød i koldt vand i ca. 10 min. Fløden koges op og hældes over chokoladen. Husblas tilsættes. Chokolademassen piskes godt sammen og sættes til side. Når chokolademassen har stuetemperatur, piskes den sidste del fløde til flødeskum og blandes op i chokolademassen.
Der hældes 220 g chokolademousse i hver springform, Ø14 cm. Kagen sættes på frost indtil den har sat sig.
Lys chokoladespray
Det hele smeltes sammen og bruges ved ca. 40°C.
Samling
Mørdejen rulles ned på 3 mm. Kageringen Ø20 cm fores på indersiden og i bunden med dej. 200 g mazarinmasse fyldes i formen. Bages ved 170°C i ca. 25 min.
Når tærten er bagt færdig og kølet en smule af, fyldes 200 g toscamasse på toppen og tærten bages igen ved 200°C i ca. 10 min.
Den lyse chokolademousse tages ud fra frost, og sprayes med lys chokoladespray. Når tærten er kølet helt af ligges den i midten af tærten. Det sprøjtes små toppe med karameltrøffel hen over kagen, og der pyntes af med mandler vendt i bronze støv samt blomster.