Den fancy - Citrustærte med kefirmousse, glaze og chantilly creme
Ingredienser
Base
- 2700 g Mørdej
- 2700 g Mazarinmasse 1
- 900 g Citruskompot
Kefirmousse
- 515 g ODENSE Hvide chokoladeknapper RA/MB, 150 g
- 515 g Piskefløde
- 31 bl. Husblas
- 2600 g Kefir
- 1300 g Piskefløde
Orange chokoladeglaze
- 390 g Vand
- 600 g Sukker
- 600 g IGOS Glukose 84%, 15 kg
- 430 g Kondenseret mælk
- 650 g ODENSE Hvide chokoladeknapper RA/MB, 150 g
- 3 g Gul Kakaofarve
- 1 g Rød Kakaofarve
Topping
- 1800 g Chantilly Creme
- 450 g Pistaciemarengs
Sådan gør du
Kefirmousse
Udblød gelatinen i koldt vand. Kog de 515 g fløde op, og hæld over ODENSE chokoladepastil hvid. Tilsæt den udblødte gelatine, og rør til ensartet masse. Rør citruskompotten i. Lad afkøle til stuetemperatur.
Pisk kefir i citrusmassen lidt af gangen, og vend til sidst de 1300 g flødeskum i. Støbes i forme Ø14, og sættes på frost.
Orange chokoladeglaze
Vand, sukker og glukose koges op, og kondenseret mælk tilsættes. Derefter tilsættes den udblødte gelatine i siruppen. Siruppen hældes over ODENSE chokoladepastil hvid.
Farven tilsættes, og derefter blendes det godt med en stavblender. Glazen skal bruges ved 30°C.
Samling
Mørdejen rulles ned på 3 mm og stikkes ud så den passer til tærteform Ø19, ca. 150 g. 150 g mazarinmasse sprøjtes i formen sammen med 50 g kompot. Bages ved 185°C i 25 min.
Moussen vendes ud af formen, glazes og placeres direkte på tærten. Der pyntes med chantilly creme og pistaciemarengs.
Tip
Alternativ til citruskompot kan være en god appelsinmarmelade smagt til med skal fra citrusfrugter.