ODENSE Logo professionel

Den fancy - Citrustærte med kefirmousse, glaze og chantilly creme

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 18 stk.:
  stk.
Opskrift er beregnet til 18 stk.:

Sådan gør du

Kefirmousse
Udblød gelatinen i koldt vand. Kog de 515 g fløde op, og hæld over ODENSE chokoladepastil hvid. Tilsæt den udblødte gelatine, og rør til ensartet masse. Rør citruskompotten i. Lad afkøle til stuetemperatur.

Pisk kefir i citrusmassen lidt af gangen, og vend til sidst de 1300 g flødeskum i. Støbes i forme Ø14, og sættes på frost.

Orange chokoladeglaze
Vand, sukker og glukose koges op, og kondenseret mælk tilsættes. Derefter tilsættes den udblødte gelatine i siruppen. Siruppen hældes over ODENSE chokoladepastil hvid.

Farven tilsættes, og derefter blendes det godt  med en stavblender. Glazen skal bruges ved 30°C.

Samling
Mørdejen rulles ned på 3 mm og stikkes ud så den passer til tærteform Ø19, ca. 150 g. 150 g mazarinmasse sprøjtes i formen sammen med 50 g kompot. Bages ved 185°C i 25 min.

Moussen vendes ud af formen, glazes og placeres direkte på tærten. Der pyntes med chantilly creme og pistaciemarengs.

Tip

Alternativ til citruskompot kan være en god appelsinmarmelade smagt til med skal fra citrusfrugter.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.