Citrontærte
Ingredienser
Mørdej
- 150 g Hvedemel
- 100 g Smør
- 50 g Flormelis
- 20 g Æg
- 4 g Bagepulver
Citronkompot
- 4 stk. Citroner økologiske
- 250 g Sukker
- 300 g Vand
Citronmazarin
- 120 g ODENSE Kranse XX - 1 kg
- 120 g Sukker
- 120 g Smør
- 120 g Æg
- 30 g Hvedemel
- 60 g Citronpasta /citronkompot
Hvid chokoladeganache
- 100 g Piskefløde
- 200 g ODENSE Hvid Chokolade - 200 g
- 0,25 stk. Vaniljestang
Marengs
- 150 g Flormelis
- 75 g Æggehvider
- 1 stk. Citron økologisk
- 20 g Pistacienødder
Sådan gør du
Mørdej
De tørre ingredienser blandes og smørret smuldres i melet. Dejen samles med æg. Ved større portion dej røres alle ingredienserne sammen i en skål. Mørdej kan opbevares i en plastpose på køl op til 3 uger.
Citronkompot
Skær citronerne med skal i tern og kog dem i vand med sukker i 10-20 min. til de er møre. Blend og afkøl kompotten. Den kan opbevares på køl i lukket emballage op til 14 dage.
Citronmazarin
Masse og sukker røres sammen, tempereret smør tilsættes. Æggene tilsættes lidt ad gangen og til sidst mel og kompot.
Hvid chokoladeganache
Kog fløde op med kornene fra vaniljestangen og hæld den over chokoladen. Rør til chokoladen er helt smeltet. Lad ganachen afkøle, til den bliver smørbar i konsistensen.
Marengs
Pisk æggehvider og flormelis stift. Vend fintrevet citronskal i. Sprøjte små toppe ud på bageplade med bagepapir og drys med finthakket pistacienødder. Bag marengstoppene ved 150° C i ca. 30 min.
Samling
Rul mørdejen ud og beklæd den smurte tærteform. Citronmazarinen fordeles på mørdejen og tærten bages ved 190° C i ca. 25 min. Smør ganachen ud på den afkølede tærte og pynt med marengstoppe.
Tip
Tærten uden fyld er velegnet til at fryse. Den kan også laves som små portionstærter.