ODENSE Logo professionel

Blåbærtærte med crumble

Lækker høj tærte i et eksklusivt look.

Opskriften passer til 10 høje tærter, men kan også laves som almindelig Café tærte eller anvend kantramme, og sælg som Cafésnitter. Se mere under tips.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 stk.:
  stk.
Opskrift er beregnet til 10 stk.:

Sådan gør du

Til høj tærte anvendes ring Ø16 cm, 4 cm i højden.

Ring fedtes og fores med 150 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm. 200 g mazarinmasse mørk fordeles i ringen og herpå 300 g blåbærfyldning.

Top med 80 g marcipancrumble og pynt med 10 g hele mandler.

Bages med underplade ved 185°C i ca. 45-50 min.

Tip

Du kan også lave Cafétærter eller snitter med samme ingredienser, dog justeres mængderne. Se herunder:

Cafétærte (12 stk.)
Mørdej med mandelmel rulles ned på 3 mm og tærteform Ø17 cm fores med ca. 130 g pr. form.
125 g mazarinmasse mørk sprøjtes i formen og herpå 175 g blåbærfyldning.
Top med 80 g marcipancrumble og pynt med 10 g hele mandler. Bages ved 190°C i ca. 30-35 min. og afkøles.

Snitter
Høj kantramme fores med 1.000 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm. 1.500 g mazarinmasse mørk fordeles ovenpå, og herpå 2.100 g blåbærfyldning.
Toppes med 960 g marcipancrumble og pynt med 120 g hele mandler. Bages ved 180°C i ca. 45 min. Afkøles og skæres i ønsket størrelse.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.