Blåbærtærte med crumble
Lækker høj tærte i et eksklusivt look.
Opskriften passer til 10 høje tærter, men kan også laves som almindelig Café tærte eller anvend kantramme, og sælg som Cafésnitter. Se mere under tips.
Ingredienser
- 1500 g Mørdej med mandelmel
- 2000 g Mørk mazarinmasse
- 3000 g IGOS Fruit Filling Blåbær 60%, 5 kg
- 800 g Marcipancrumble med brun farin
- 100 g ODENSE Mandler med hinder - 1 kg
Sådan gør du
Til høj tærte anvendes ring Ø16 cm, 4 cm i højden.
Ring fedtes og fores med 150 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm. 200 g mazarinmasse mørk fordeles i ringen og herpå 300 g blåbærfyldning.
Top med 80 g marcipancrumble og pynt med 10 g hele mandler.
Bages med underplade ved 185°C i ca. 45-50 min.
Tip
Du kan også lave Cafétærter eller snitter med samme ingredienser, dog justeres mængderne. Se herunder:
Cafétærte (12 stk.)
Mørdej med mandelmel rulles ned på 3 mm og tærteform Ø17 cm fores med ca. 130 g pr. form.
125 g mazarinmasse mørk sprøjtes i formen og herpå 175 g blåbærfyldning.
Top med 80 g marcipancrumble og pynt med 10 g hele mandler. Bages ved 190°C i ca. 30-35 min. og afkøles.
Snitter
Høj kantramme fores med 1.000 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm. 1.500 g mazarinmasse mørk fordeles ovenpå, og herpå 2.100 g blåbærfyldning.
Toppes med 960 g marcipancrumble og pynt med 120 g hele mandler. Bages ved 180°C i ca. 45 min. Afkøles og skæres i ønsket størrelse.