Rocky road chokoladekage
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.:
stk.
Opskrift er beregnet til 20 stk.:
- 125 g Smør
- 200 g ODENSE Mørk Chokolade 55% - 200 g
- 75 g Original ODENSE Marcipan 200 g
- 150 g Æg
- 200 g Sukker
- 100 g Hvedemel
- ODENSE Mørke chokoladeknapper RA/MB, 150 g
- 40 stk. mini Skumfiduser
- 60 g grofthakkede ODENSE Mandler med hinder - 1 kg
- ODENSE Chokolade Sauce RA/MB 1 kg
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen og smelt hakket chokolade i det varme smør.
- Riv marcipanen, kom den i chokoladesmørret og bland til en ensartet masse.
- Pisk æg og sukker til en luftig og skummende æggesnaps, som derefter hældes op i chokoladesmørret og vendes stille og roligt sammen.
- Til sidst vendes melet i chokolademassen og dejen kommes i en smurt bradepande (ca. 18x25 cm). Bag (varmluft) ved 175° C i ca. 25 min.
- Lad kagen køle og skær den ud i mindre stykker efter eget ønske.
- Pynt fint med grofthakkede mandler, skumfiduser, chokolade- knapper vendt i støv samt evt. lidt chokoladesauce.
Tip
Store skumfiduser kan også klippes til små skumfiduser, hvis de små er svære at finde.
Opbevares bedst i en lufttæt beholder i et køligt rum.