Nougat-chokoladeroulade
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 pers.:
pers.
Opskrift er beregnet til 12 pers.:
- 90 g Æggehvider
- 150 g Sukker
- 14 g Kakao
- 60 g Æggeblommer
- 100 g Hvedemel
- 5 g Bagepulver
- Sukker til at drysse over bunden
- 300 g ODENSE Nuga'mole (nøddecreme) - 1 kg
- 75 g hakket ODENSE Mørk Chokolade 55% - 200 g
- Flormelis til pynt
Sådan gør du
- Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker lidt ad gangen og pisk til marengs. Sigt kakao i og pisk igen et kort øjeblik. Vend æggeblommerne i marengsen. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og vend det forsigtigt sammen.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og smør dejen ud på papiret i et jævnt lag (40x30cm). Bag kagebunden 6-8 min. ved 200°C.
Vend rouladen ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, træk papiret af og læg et viskestykke over. - Sprøjt nougaten ud på den afkølede bund og smør den ud i et jævnt lag. Drys med hakket chokolade og rul rouladen sammen.
- Pak den ind i bagepapiret indtil servering. Den bliver kun bedre af at trække.
Tip
Kan også drysses med friske bær f.eks. jordbær skåret i mindre stykker, blåbær eller hindbær. Hvis der suppleres med friske bær, halveres mængden af nougat.