ODENSE Logo professionel

Tapas Flødeboller med kokos

Tapaskager er en enkel og elegant dessert-/kageløsning, hvor små kager i tapas-størrelse giver et varieret udvalg af søde smage. Kagerne er perfekte til kaffe og dessert og giver dine kunder/gæster mulighed for at prøve forskellige smage på én gang.

Sværhedsgrad 3 – Ved brug af ODENSE Miniplader kan du hurtigt fremstille mange tapaskager. Kransekagebunden bages direkte på minipladen, hvilket gør det nemt at dyppe flødebollerne i chokolade, da de sidder fast. Dette er en effektiv metode til at dyppe mange kager i chokolade på én gang. Smag og pynt kan varieres efter eget ønske

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 90 stk.:
  stk.
Opskrift er beregnet til 90 stk.:

Sådan gør du

Rør Kranse XX med sukker og tilsæt æggehvider lidt ad gangen.

Sprøjt ODENSE Miniplader let med fedtspray (kun et tyndt lag, da kagerne ellers falder af, når de dyppes i chokolade), og sprøjt så kransekagemassen i runde kager på pladerne.

Beregn ca. 15 g kransekagemasse pr. kage og sæt kagerne, med godt mellemrum på hver plade.

Sæt Minipladerne på bageplader og bag kransekagebundene ved 210°C i 10-12 min.

Sprøjt flødebolleskummet på de afkølede kransekagebunde og lad dem gerne hvile en times tid, ved stuetemperatur, før de dyppes.

Chokolade
Smelt chokolade og temperer. For at dyppe flødebollerne direkte på pladerne, kræver det en stor skål, så hele pladen kan være nede i skålen, og skålen er fyldt op med chokolade.

Vend hele Minipladen med flødebollerne ned i chokoladen, så bundene lige præcist bliver dækket af chokolade. Løft forsigtigt pladen op og lad den overskydende chokolade dryppe af. Vend først pladen, når chokoladen er dryppet færdig. Pynt med kokos inden chokoladen sætter sig.

Sæt flødebollerne køligt, til chokoladen har sat sig, og skrab så forsigtigt Tapas flødebollerne af pladerne med en bred metalskraber.

 

Tip

Få mere inspiration, opskrifter og idéer til, hvordan tapaskager kan berige dit kagesortiment. Hent vores Tapaskage folder her👍

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.