Petit four - Appelsinstang
Ingredienser
Kakaopasta
- 40 g Kakao
- 60 g kogende Vand
Kransekagemasse
- 1000 g ODENSE Kranse XX - 1 kg
- 400 g Sukker
- 100 g Kakaopasta
- 120 g Æggehvider
Creme
- 500 g Piskefløde
- 250 g ODENSE Hvid Chokolade - 200 g
- 100 g friskpresset Appelsinjuice
- Appelsinskal , økologisk
Pynt
- 400 g ODENSE Overtræk Mørk RA/MB - 1 x 2,5 kg
- Matcha-tepulver
- ODENSE Guld Støv - 5 g
Sådan gør du
Ingredienserne til kakaopasta blandes sammen i en skål indtil det danner en tyk kakaopasta.
Kranse XX og sukker køres sammen. Kakaopasta tilsættes. Æggehviderne tilsættes lidt ad gangen.
Kransekagemassen sprøjtes, som en stang, på let fedtede miniplader, 12 kager pr. plade, og bages ved 210 grader i ca. 12 min.
Kog piskefløde, appelsinsaft og skal op, og hæld over chokoladen. Omrør cremen til al chokoladen er smeltet. Sæt cremen i køleskabet i min. 4 timer men gerne natten over.
Pisk cremen op til den er tyk og cremet. Sprøjt med en glat rund tyl, cremen op på kransekagebundene. Afkøl kagerne i køleskabet eller opbevar dem i fryseren.
Smelt overtræk og dyp hele pladen, med kagerne på, ned til kanten af kagerne. Vend pladen op igen og bank let på bagsiden af pladen, så overtrækket fordeler sig jævnt over kagerne.
Pynt straks med en blanding af Matcha thepulver og ODENSE Guldstøv. Brug en lille the-sigte til at drysse med.