Mandelkage
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 50 stk.:
stk.
Opskrift er beregnet til 50 stk.:
Mandelkage
- 125 g ODENSE Mandel XX - 500 g
- 250 g Sukker
- 250 g blødt Smør
- 100 g Æg
- 60 g Æggeblommer
- 50 g Hvedemel
- 190 g Mandelmel
- 50 stk. frosne Hindbær
Marengs
- 200 g Æggehvider
- 200 g Sukker
- 100 g Flormelis
- ODENSE Sprøjteklar Nougat - 1 kg
Sådan gør du
- Mandelkage: Marcipan og sukker røres sammen, smør tilsættes og derefter æg og æggeblommer lidt ad gangen. Til sidst blandes mel og mandelmel i dejen. Mandelmassen sprøjtes i små gummiforme, ca. 20 g pr. kage, derefter sættes der et frossent hindbær i midten af kagen. Kagen bages ved 180° C i ca. 25 min og afkøles.
- Marengs: Æggehvider og sukker piskes til max volumen, derefter tilsættes flormelis og det hele piskes godt igennem til en fast marengs.
- Når mandelkagerne er kølet af, sprøjtes der en lille top nougat ovenpå hindbærret. Før servering sprøjtes marengsen på toppen, hvorefter den brændes, til de er flotte gyldne.