ODENSE Logo professionel

Othello lagkage i rød/hvide farver

Dansk når det er bedst! 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 3 stk.:
 stk.
Opskrift er beregnet til 3 stk.:

Sådan gør du

Lagkagebund
Sukker og æg piskes varm og kold. Mel, kartoffelmel og bagepulver sigtes og mænges forsigtig i den piskede æggesnaps. Massen vejes af i 1000 g pr. bageplade og smøres ud i pladens størrelse. Bages ved 230 °C i ca. 9 min.

Bundene stikkes ud med en kagering på Ø16 cm. Der kan udstikkes 9 bunde pr. bageplade.

Flødecreme
Tilbered cremen efter vejledningen på posen. Føden piskes og vendes op i cremen. Gem ca. 210 g flødeskum til at smøre kanten rundt til dråbekant.

Samling:
Start med en lagkagebund og kom derefter flødecreme på og smør ud i et jævnt lag. Dette gentages, så kagen har to lag creme i alt ca. 460 g pr. kage. Derefter kommes der en bund på toppen af kagen og sættes på køl. Smør 20 g flødeskum pr. kage, kanten rundt.

Glasur
Rør glasuren og smør ca. 80 g pr. kage på toppen, ud til kanten med en paletkniv.

480 g ODENSE Overtræksmarcipan rød
90 g ODENSE Overtræksmarcipan ekstra hvid

Overtræksmarcipanen rulles ned på 3 mm. Skæres ud i baner på 6,5 cm i højden, ca. 160 g pr. kage. Marcipanen rulles sammen som en rulle, og sættes rundt om kanten på lagkagen.

Til sidst sprøjtes der en dråbekant med flødeskum (ca. 50 g pr. kage) rundt langs marcipankanten.

Forslag til afpyntning med Dannebrogsflag
Pyntes med hvide strimler af ODENSE Overtræksmarcipan ekstra hvid, som er rullet ned til 1,5 mm, ca. 30 g pr. kage. Strimmel sættes på langs med kagen og to små stykker, for at danne et dannebrogsflag, ved hjælp af lidt vand/alkohol.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.