ODENSE Logo professionel

Nøddelagkage med mousse

En flot nøddelagekage med chokolademousse og hindbærmousse. Pynt med friske bær for et eksklusivt look. Nøddelagkagen er glutenfri.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.:
  stk.
Opskrift er beregnet til 20 stk.:
  • Nøddebund

  • 990 g Æggehvider
  • 1155 g Sukker
  • 1245 g Nødder blendet til mel
  • 100 g Maizena
  • Chokolademousse

  • 20 g Husblas (10 bl.)
  • 1150 g Lys chokolade
  • 560 g Piskefløde
  • 160 g Æggeblommer
  • 1120 g Piskefløde
  • 7 g Salt
  • Hindbærmousse

  • 28 g Husblas (14 bl.)
  • 750 g Hindbærpuré
  • 75 g Citronsaft
  • 1800 g Piskefløde
  • 18 g Vaniljesukker
  • 270 g Flormelis
  • Pynt

  • 400 g Credigel
  • 3000 g ODENSE Mandelråmasse Valencia - 5 kg
  • Bær

Sådan gør du

Nøddebund
Piske hviderne stive, tilsæt sukkeret og pisk det sejt. Vend nøddemel med maizena og vend det derefter sammen med de seje hvider. Vej 175 g af i tærteforme (fx varenr. 45384) eller kagering Ø16 cm og bag bundene ved 175 grader i ca. 15 minutter

Chokolademousse
Læg husblas i blød i koldt vand.
Smelt chokolade og de 560 g fløde sammen. Vrid husblas for vand og tilsæt den til chokolademassen sammen med æggeblommerne. Pisk de 1120 g fløde til let skum og vend den i chokolademassen, når den er ca. 45 grader.

Hindbærmousse
Læg husblas i blød.

Varm hindbær pure og citronsaft op, og smelt husblas heri. Lad det køle til ca. 45 grader.

Pisk fløde, vaniljesukker og flormelis til let skum og vend den i hindbærpuréen.

Klargør kageringe Ø16 med plastfolie i kanterne.

Læg en nøddebund i hver ring, 150 g chokolademousse, en nøddebund mere og til sidst 150 g hindbærmousse.

Sæt kagerne på frost.

Pynt
Smør toppen af den frosne kager med gele og fjern plastfolien.

Rul marcipanen ned på 2 mm, rul mønster i og skær passende bånd i højde og længde. Brænd båndene, et ad gangen og flyt dem hurtig over omkring kagen.

Pynt yderligere med friske bær.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.