Nøddelagkage med mousse
En flot nøddelagekage med chokolademousse og hindbærmousse. Pynt med friske bær for et eksklusivt look. Nøddelagkagen er glutenfri.
Ingredienser
Nøddebund
- 990 g Æggehvider
- 1155 g Sukker
- 1245 g Nødder blendet til mel
- 100 g Maizena
Chokolademousse
- 20 g Husblas (10 bl.)
- 1150 g Lys chokolade
- 560 g Piskefløde
- 160 g Æggeblommer
- 1120 g Piskefløde
- 7 g Salt
Hindbærmousse
- 28 g Husblas (14 bl.)
- 750 g Hindbærpuré
- 75 g Citronsaft
- 1800 g Piskefløde
- 18 g Vaniljesukker
- 270 g Flormelis
Pynt
- 400 g Credigel
- 3000 g ODENSE Mandelråmasse Valencia - 5 kg
- Bær
Sådan gør du
Nøddebund
Piske hviderne stive, tilsæt sukkeret og pisk det sejt. Vend nøddemel med maizena og vend det derefter sammen med de seje hvider. Vej 175 g af i tærteforme (fx varenr. 45384) eller kagering Ø16 cm og bag bundene ved 175 grader i ca. 15 minutter
Chokolademousse
Læg husblas i blød i koldt vand.
Smelt chokolade og de 560 g fløde sammen. Vrid husblas for vand og tilsæt den til chokolademassen sammen med æggeblommerne. Pisk de 1120 g fløde til let skum og vend den i chokolademassen, når den er ca. 45 grader.
Hindbærmousse
Læg husblas i blød.
Varm hindbær pure og citronsaft op, og smelt husblas heri. Lad det køle til ca. 45 grader.
Pisk fløde, vaniljesukker og flormelis til let skum og vend den i hindbærpuréen.
Klargør kageringe Ø16 med plastfolie i kanterne.
Læg en nøddebund i hver ring, 150 g chokolademousse, en nøddebund mere og til sidst 150 g hindbærmousse.
Sæt kagerne på frost.
Pynt
Smør toppen af den frosne kager med gele og fjern plastfolien.
Rul marcipanen ned på 2 mm, rul mønster i og skær passende bånd i højde og længde. Brænd båndene, et ad gangen og flyt dem hurtig over omkring kagen.
Pynt yderligere med friske bær.