Jordbær lagkage
Ingredienser
Kagebund
- 60 g Past. æggehvider
- 100 g Sukker
- 125 g ODENSE Kranse XX - 1 kg
- 50 g Hvedemel
Jordbærcreme
- 0,5 stk. Vaniljestang
- 100 g Sukker
- 500 g friske Jordbær
- 12 g Husblas (6 bl.)
- 600 g Piskefløde
Øvrige ingredienser
- 1 stk. lagkagebund
- 300 g ODENSE Overtræksmarcipan - Hvid 2,5 kg
- 100 g ODENSE Mørk Chokolade 55% - 200 g
- 15 g Smør
Sådan gør du
Kransekagebund
Pisk æggehviderne stive. Drys sukkeret i lidt af gangen og pisk til sej marengs. Riv Kranse XX i dejen, drys med mel og vend det hele sammen. Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir, så den har samme diameter, som den færdige lagkagebund. Bag bunden ved 125° C i ca. 40 min. og afkøl på rist.
Creme
Rens jordbærrene og skær dem i små tern. Læg husblassen i blød i koldt vand og smelt den i 100 g af piskefløden, i en lille gryde. Skrab vaniljekornene ud af stangen og bland godt med lidt af sukkeret. Pisk den resterende fløde til flødeskum, med sukker og vaniljekorn og pisk den varme husblas/fløde blanding i. Vend jordbærrene i cremen.
Samling
Læg lagkagebunden i en springform beklædt med plastfilm. Fordel cremen på bunden og læg kransekagebunden øverst. Sæt kagen i køleskabet til cremen er fast, mindst 3 timer.
Rul marcipanen tyndt ud i en lang bane, så den kan nå hele vejen rundt om kagen. Vend kagen ud på et fad og overtræk toppen med smeltet chokolade blandet med smør. Beklæd kanten med marcipan og pynt evt. med friske bær og chokoladedekoration.
Tip
Kagen kan laves med andre sommerbær og friske frugter i små stykker, så den passer til årstiden.