Gulerodskage med æblecreme
Ingredienser
(3 stk. med 3 bunde eller 5 stk. med 2 bunde)
Gulerodsbunde
- 450 g Smør (blødt)
- 300 g Sukker
- 300 g Brun farin
- 600 g Past. æg
- 600 g Hvedemel
- 50 g Bagepulver
- 20 g Kanel
- 8 g Salt (fint)
- 825 g Gulerødder (revet)
Æblecreme
- 350 g Smør
- 550 g Flødeost
- 550 g Flormelis
- 4 stk. Citroner (80 g saft, 7 g skal)
- 550 g IGOS Fruit Filling Æble 65%, 12,5 kg
Sådan gør du
Gulerodsbunde (1 plade):
Pisk smør og de to slags sukker lyst og luftigt. Tilsæt æg lidt ad gangen. Bland mel, bagepulver, kanel og salt og sigt det i dejen. Vend til sidst revet gulerødder i.
300 g dej fordeles i tærteforme Ø17 cm og bages ved 175°C i 35 min.
Æblecreme:
Smelt smørret og lad det køle lidt af.
Pisk smør, flødeost og flormelis sammen. Tilsæt citronsaft og skal, samt æble frugtfyldning.
Samling:
Læg 3 gulerodskager sammen med 200 g creme pr. lag og slut med 200 g creme på top og sider.
Pynt med gulerods Crudité.
Tip
Kagerne kan også lægges sammen med to bunde og to lag creme, hvis man ønsker en lidt mindre kage.