ODENSE Logo professionel

Chokolade julelagkage

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 pers.:
  pers.
Opskrift er beregnet til 10 pers.:

Sådan gør du

  1. Smelt chokoladen sammen med smør og tilsæt espressokaffe. Herefter blandes de tørre ingredienser, hvedemel, kakao, sukker, brun farin og vanilje i en skål. Æg, sødmælk og natron piskes sammen i en anden skål.
  2. Det hele vendes sammen, og bages i en 24 cm springform ved 160° C i ca. 60 minutter. Når kagen er afkølet, flækkes den i 3, så der bliver 3 lagkagebunde.
  3. Nougatcreme: Smeltet nougat tilsættes let pisket flødeskum, og anvendes med det samme - rør ikke for meget.
  4. Pynt med chokoladespåner og juletræer lavet af smeltet mørk chokolade sprøjtet ud som juletræer på plastik.

Tip

Hvis du vil undgå at skulle flække kagen i flere lag, kan du også bage kagen i flere springforme (2-3 afhængig af hvor tykke kagebunde du ønsker). Det kan være nemmere at håndtere. I givet fald skal kagen kun bages i ca. 30 minutter ved 160° C

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.