Chokolade julelagkage
Ingredienser
Lagkagebunde
- 200 g ODENSE Mørk Chokolade 55% - 200 g
- 200 g Smør
- 150 g Espresso
- 250 g Hvedemel
- 25 g Kakao
- 300 g Sukker
- 100 g Brun farin
- 5 g Vaniljesukker
- 150 g Æg
- 100 g Sødmælk
- 5 g Natron
Nougatcreme
- 500 g Piskefløde
- 200 g ODENSE Nougat 1 - 1 kg
Pynt
- Hjemmelavede juletræer af ODENSE Mørk Chokolade 55% - 200 g
- eller ODENSE Overtræk Mørk RA/MB - 1 x 2,5 kg
Sådan gør du
- Smelt chokoladen sammen med smør og tilsæt espressokaffe. Herefter blandes de tørre ingredienser, hvedemel, kakao, sukker, brun farin og vanilje i en skål. Æg, sødmælk og natron piskes sammen i en anden skål.
- Det hele vendes sammen, og bages i en 24 cm springform ved 160° C i ca. 60 minutter. Når kagen er afkølet, flækkes den i 3, så der bliver 3 lagkagebunde.
- Nougatcreme: Smeltet nougat tilsættes let pisket flødeskum, og anvendes med det samme - rør ikke for meget.
- Pynt med chokoladespåner og juletræer lavet af smeltet mørk chokolade sprøjtet ud som juletræer på plastik.
Tip
Hvis du vil undgå at skulle flække kagen i flere lag, kan du også bage kagen i flere springforme (2-3 afhængig af hvor tykke kagebunde du ønsker). Det kan være nemmere at håndtere. I givet fald skal kagen kun bages i ca. 30 minutter ved 160° C