Appelsin og rabarber lagkage
En skøn klassisk lagkage med en frisk smag af appelsin og rabarber, overtrukket med ODENSE Overtræksmarcipan Gul.
Kagen kan fx pyntes med chokoladecykler eller efter fri fantasi.
Sælg til sommerens mange sportsbegivenheder eller til andre festlige anledninger.
Ingredienser
Appelsincreme - grundopskrift
- 6 stk. Appelsiner (usprøjtet)
- 3000 g Piskefløde
- 1200 g Hvid chokolade
- -
- 2640 g Lagkagebunde
- 1440 g Linsedej
- 960 g Mørk chokolade (til linsebund)
- 1800 g IGOS Fruit Filling Rabarber 50%, 5 kg
- 1200 g Piskefløde
- 3600 g ODENSE Overtræksmarcipan - Gul 2,5 kg
Alternativ til Fruit Filling - Rabarber/Jordbær kompot
- 1000 g Frosne rabarber
- 1000 g Frosne jordbær
- 300 g Sukker
- 50 g Vaniljesukker
Sådan gør du
Fløden koges op med saft og skal fra appelsinerne og hældes over chokoladen. Omrøres til chokoladen er helt smeltet. Sættes på køl til dagen efter.
Sukker og æg piskes til max volume. Mel, kartoffelmel og bagepulver sigtes og mænges forsigtigt i. Dejen afvejes med 1000 g pr. bund og smøres ud på silikonepapir. Bages ved 230° C i 7-9 min.
Ingredienserne køres sammen til linsedej og opbevares køligt indtil brug.
Samling
Linsedejsbund lægges i kagering og ringen fores med en strimmel af lagkagebunden.
Appelsincreme fordeles på bunden, og herpå lægges der en lagkagebund.
Kagen overtrækkes med Overtræksmarcipan Gul, rullet ned på 3 mm.
Tip
Her kan du finde skabelonen til cykler
Alternativ kan der også anvendes en Rabarber/Jordbær kompot.
Ingredienserne koges op og simrer ved svag varme i ca. 20 min.
Den tynde væske hældes fra kompotten og afkøles.