ODENSE Logo professionel

Appelsin og rabarber lagkage

En skøn klassisk lagkage med en frisk smag af appelsin og rabarber, overtrukket med ODENSE Overtræksmarcipan Gul.

Kagen kan fx pyntes med chokoladecykler eller efter fri fantasi.

Sælg til sommerens mange sportsbegivenheder eller til andre festlige anledninger.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.:
  stk.
Opskrift er beregnet til 12 stk.:

Sådan gør du

Appelsincreme
Fløden koges op med saft og skal fra appelsinerne og hældes over chokoladen. Omrøres til chokoladen er helt smeltet. Sættes på køl til dagen efter.

Lagkagebund
Sukker og æg piskes til max volume. Mel, kartoffelmel og bagepulver sigtes og mænges forsigtigt i. Dejen afvejes med 1000 g pr. bund og smøres ud på silikonepapir. Bages ved 230° C i 7-9 min.
Linsebund
Ingredienserne køres sammen til linsedej og opbevares køligt indtil brug.
Linsedej rulles ned på 3 mm og stikkes ud med ring Ø16 cm. Bages ved 220° C i 8-9 min.
Efter afbagning rettes bundene til med kageringen. Linsebunden smøres med smeltet mørk chokolade.

Samling
Linsedejsbund lægges i kagering og ringen fores med en strimmel af lagkagebunden.
Appelsincreme fordeles på bunden, og herpå lægges der en lagkagebund.
150 g frugtfyldning Rabarber smøres ovenpå og der toppes med flødeskum. Slut af med lagkagebund på toppen. Kagen smøres op med flødeskum.

Kagen overtrækkes med Overtræksmarcipan Gul, rullet ned på 3 mm.
Pyntes evt. med cykler eller efter fri fantasi.

Tip

Her kan du finde skabelonen til cykler

Alternativ kan der også anvendes en Rabarber/Jordbær kompot.

Ingredienserne koges op og simrer ved svag varme i ca. 20 min.
Den tynde væske hældes fra kompotten og afkøles.

Relaterede opskrifter

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.