Tryllefløjten
Ingredienser
Karamelfyld
- 500 g Sukker
- 500 g Piskefløde
- 150 g ODENSE Mælkechokoladeknapper RA/MB, 150 g
Tryllefløjten
- 8000 g Kransekagemasse
- 10 dl Tranebær saft
Topping
- 190 g Krokantstykker
- 760 g ODENSE Overtræk Mørk RA/MB - 1 x 2,5 kg
Sådan gør du
Karamelfyld
Sukkeret karameliseres. Piskefløde varmes op til 40°C og hældes i sukkeret og det koges op. Karamelfløde sigtes og hældes over de lyse chokoladepastiller. Omrøres indtil chokoladen er smeltet helt og afkøles. Karamelfyldet opbevares på køl.
Tryllefløjten
Kransekagemassen sprøjtes ud med snabeltylle i stænger i ønsket længde.
Stængerne bages ved 220°C i 10-11 min. Stængerne rettes evt. op med 2 skrabe lærred efter bagning og afkøles.
Midten af stængerne pensles med tranebærsaft. Karamelfyldet sprøjtes midt på stængerne og krokant drysses over. Stængerne kan opbevares på frost indtil anvendelse.
Stængerne deles i stykker á 48 g. Enderne og bunden dyppes i mørk overtræk.