Tal- og bogstavs kransekager
Ingredienser
Kransekagemasse (beregn ca. 45-50 g pr. pers.)
- 1000 g ODENSE Kranse XX - 1 kg
- 400 g Sukkerhjerter
- 100 g Past. æggehvider
Chokoladecreme
- 1000 g Piskefløde
- 350 g ODENSE Mælkechokoladeknapper RA/MB, 150 g
- eller ODENSE Hvide chokoladeknapper RA/MB, 150 g
- eller ODENSE Mørke chokoladeknapper RA/MB, 150 g
Sådan gør du
Kransekagemasse
Bland ingredienserne til en fast kransekagemasse.
Fordel massen mellem to stykker bagepapir og rul massen ned til 10 mm. Læg på bageplade og sæt på frost, gerne natten over.
Klargør skabeloner ved at udskrive tal eller bogstaver i ønsket størrelse og klip skabelonen ud. Der kan også bruges udstikker, til fx runde eller hjerteformede kager.
Læg skabelonen på den frosne kransekage og skær rundt om. Flyt kagen over på en bageplade med bagepapir og bag ved 200°C grader i ca. 10-12 min.
Rul evt. rester af kransekagemassen ud igen og opbevar på frost, til den næste kage. Eller stik fx små hjerter ud og pynt på samme måde som tal og bogstaver, og sælg dem i butikken som flødekager. Kan med fordel fryses inden afpyntning.
Chokoladecreme
Rør til chokoladen er helt smeltet og sæt på køl natten over. Piskes op til en fast creme inden brug.
Pynt kransekage tal eller bogstav med dutter af chokoladecreme, broken gel eller marmelade, bær, friske blomster og chokolade.