Rustik mandel kransekage
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 32 stk.:
stk.
Opskrift er beregnet til 32 stk.:
- 500 g ODENSE Mandel XX - 500 g
- 200 g Sukker
- 120 g Past. æggehvider
- Flormelis
- Sesamfrø
- Pistacienødder, usaltede
Sådan gør du
- Marcipan og sukker røres sammen i kedlen, æggehviderne tilsættes lidt efter lidt, så massen ikke klumper.
- 25 g mandelmasse formes i kugler med en isske, sprøjtepose eller andet. Marcipankuglerne rulles i en skål/bakke med flormelis, sorte sesamfrø eller hakkede pistacienødder og sættes på bageplade med bagepapir. Trykkes herefter i den ønskede facon.
- Bages ved 210º C 12-15 min. Opbevares på frost indtil servering.
Tip
Hakket chokolade, mandler, nødder eller tørret frugt kan blandes i mandelmassen inden de formes.