Nytårskransekage Solbær Glimt
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 50 stk.:
stk.
Opskrift er beregnet til 50 stk.:
Solbærsirup
- 1000 g frosne Solbær
- 400 g Sukker
Kransekagemasse
- 1000 g ODENSE Kranse XX - 1 kg
- 100 g Solbær
- 200 g Sukker
- 24 g Solbær
- 50 g Past. æggehvider
Sådan gør du
- Solbærsirup: Solbær og sukker koges op. Blendes og køles af. Kan opbevares på køl op til 3 uger.
- Kranse XX, solbærsirup, sukker og solbærrom køres sammen og æggehvide tilsættes til sidst. Massen sprøjtes ud i stænger i pladens længde. Bages ved 220 C i 12-15 min. og afkøles.
- Stængerne skæres i ønsket længde. Ender og bund dyppes i tempereret mørk chokolade. Glasur rørt med ½ æggehvide og ½ solbærrom sprøjtes i små cirkler på toppen (se foto).