Nøddehorn
Ingredienser
- 5000 g ODENSE Kranse XX - 5 kg eller
- ODENSE Mandel XX - 500 g
- 2000 g Sukker
- 900 g Past. æggehvider
- 600 g ODENSE Hasselnøddeflager - 1 kg
- 800 g ODENSE Mørke chokoladeknapper RA/MB, 150 g
Sådan gør du
Masse og sukker røres sammen. Æggehvider tilsættes lidt ad gangen. Det anbefales at røre kransekagemassen sammen dagen før anvendelse, så sukkekrystallerne opløses helt, hvilket giver et bedre resultat. Opbevar kransekagemassen på køl i tætsluttende emballage.
Med rund tylle sprøjtes stykker á 40 g kransekagemasse ud på hasselnøddeflagerne. Kransekagen rulles i flagerne, trykkes med håndroden til trekantform, rejses med den smalle kant øverst og formes til nøddehorn.
Bages ved 210°C i 8-9 min.
Nøddehornene afkøles og opbevares på frost indtil anvendelse.
Enderne dyppes i mørk overtræk.