Kransekagetapas - Lakrids/citron
Små lækre tapas kransekagestykker med smag af hvid chokolade, et strejf af citron og lakrids.
Server som små tapas stykker til mødekaffen, til buffet, reception eller som den søde fristelse til jul og som kransekagetapas sammen med et glas bobler.
Ingredienser
Kransekagemasse citron
- 1000 g ODENSE Kranse XX - 1 kg
- 200 g Sukker
- 75 g Past. æg
- 110 g Citronpasta
Citronpasta
- 2 stk. Citroner (usprøjtet)
- 200 g Sukker
- 200 g Vand
- 20 g Honning
Lakrids creme
- 800 g Piskefløde
- 400 g ODENSE Hvid Chokolade - 200 g
- 15 g Lakridspulver - smag cremen til, da lakridspulver kan have forskellig styrke.
Sådan gør du
Kransekagemasse citron
Massen køres sammen som almindelig kransekagemasse og tilføres smag. Sættes på køl til dagen efter.
Kransekagemassen sprøjtes ud med flad firkantet tyl i pladens længde og bages ved 2200 C i 13-15 min. Rettes op efter bagning.
Citronpasta
Citroner skæres i skiver og resten af ingredienserne blandes og koges op. Simrer under låg i ca. 20-25 min. Blendes til pasta og afkøles. Pastaen kan opbevares på køl op til 3 uger.
Lakrids creme
Kog fløden op og hæld over chokoladen og lakridspulver. Rør grundigt til al chokoladen er smeltet. Dæk cremen med film og sæt på køl natten over.
Pisk cremen op og sprøjt med en dekorationstylle, bølger på toppen af de færdigbagte kransekagestænger. Frys stængerne og skær i 3 cm stykker.
Pyntes fx med hvide chokolade stykker.