Kransekagetapas - Choko/orange
Små lækre tapas kransekagestykker med smag af mørk chokolade og appelsin.
Server som små tapas stykker til mødekaffen, til buffet, reception eller som den søde fristelse til jul og som kransekagetapas sammen med et glas bobler.
Ingredienser
Kransekagemasse kakao
- 1000 g ODENSE Kranse XX - 1 kg
- 400 g Sukker
- 120 g Past. æg
- 40 g Kakao
- 60 g Vand (kogende)
Appelsinpasta
- 2 stk. Appelsiner (usprøjtet)
- 200 g Sukker
- 200 g Vand
- 20 g Honning
Orange creme
- 800 g Piskefløde
- 280 g ODENSE Mørk Chokolade 55% - 200 g
- 24 g Appelsinpasta
Pynt
- ODENSE Mørke Chokoladespåner - 1,5 kg
Sådan gør du
Kransekagemasse kakao
Kakaopulver og kogende vand blandes sammen til en tyk pasta. Massen køres sammen som almindelig kransekagemasse og tilføres kakaopasta. (Må ikke sættes på køl).
Kransekagemassen sprøjtes ud med det samme, med flad firkantet tyl i pladens længde og bages ved 2200 C i 13-15 min.
Rettes op efter bagning.
Appelsinpasta
Appelsiner skæres i skiver og resten af ingredienserne blandes og koges op. Simrer under låg i ca. 20-25 min. Blendes til pasta og afkøles. Pastaen kan opbevares på køl op til 3 uger.
Orange creme
Kog fløden op og hæld over chokoladen og appelsinpasta. Rør grundigt til al chokoladen er smeltet. Dæk cremen med film og sæt på køl natten over.
Pisk cremen op og sprøjt med en dekorationstylle, bølger på toppen af de færdigbagte kransekagestænger. Frys stængerne og skær i 3 cm stykker.
Pyntes fx med ODENSE Chokoladespåner mørke og revet appelsin skal.